Nieuws

In de gemeenteraadsvergadering van 19 juni is het bestemmingsplan om woningbouw aan de Brabantlaan mogelijk te maken vastgesteld. 

Om de bouw van 6 patiowoningen in de uitbreidingswijk De Streek mogelijk te maken is er een wijziging van het bestemmingsplan de Streek voorgesteld.

Onlangs heeft het kabinet besloten dat vanaf 1 juli 2018 nieuw te bouwen woningen niet meer op het aardgasnet aangesloten mogen worden.

In het afgelopen kwartaal zijn er via NVM makelaars in de regio West Brabant ongeveer net zoveel woningen verkocht als in het eerste kwartaal vorig jaar. 

Van 29 maart tot en met 9 mei 2018 ligt het ontwerp bestemmingsplan voor het nieuwbouwplan Hof de Hoop ter inzage op het stadskantoor van de gemeente Etten-Leur.

In het voormalige pand van de Rabobank worden 15 koopappartementen gebouwd. De begane grond is bestemd voor commerciële ruimten.

De straatnamen voor het nieuwbouwplan aan de Brabantlaan zijn bekend: Hof de Hoop en Zuivelpad. De namen verwijzen naar de oude melkfabriek De Hoop die op het terrein heeft gestaan.

Het plan om 200 woningen op het terrein van het Hooghuys te bouwen is nog niet uitgewerkt. Naar verwachting zal dit in de loop van 2018/2019 gebeuren zodat de bouw in 2020 kan starten, meldt BNdeStem.

Het voorontwerp bestemmingsplan om het nieuwbouwplan Hof van Hoop mogelijk te maken ligt ter inzage bij de gemeente Etten-Leur. Tot en met 21 februari kan iedereen het plan inzien en reageren op het ontwerp.

In West-Brabant zijn het afgelopen kwartaal door NVM makelaars bijna 400 woningen verkocht. Dat zijn er meer dan hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor (+12,2%) en het voorafgaande kwartaal (+7,3%).