Stationsplein en omgeving

Ligging

Het stationsplein ligt voor het treinstation van Etten-Leur, tegen het centrum aan. Het plein en de gebouwen er om heen zijn verouderd. De gemeente wil het gebied gaan opknappen.

Met het openbaar vervoer is deze locatie vanzelfsprekend goed bereikbaar maar ook met de auto kunt u in 10 minuten op de snelweg zitten. Op loopafstand zijn de winkels en horeca in het centrum van Etten-Leur te vinden.

Op loopafstand liggen twee basisscholen, namelijk de Vincent van Goghschool en basisschool D'n Overkant.

Beoogde invullling

Het stationsplein in Etten-Leur heeft een aantal leegstaande panden en is toe aan een opknapbeurt. De gemeente is met verschillende partijen en bewoners de mogelijkheden aan het verkennen voor een nieuwe invulling. Zo zou er ook wonen aan het gebied toegevoegd kunnen worden. In september 2016 is tijdens de presentatie van de gemeente Etten-Leur aangegeven dat de huidige eigenaren van de voormalige kantoorpanden Vier Leeuwen en Rabobank nadenken over woningen in de kantoorpanden.

Planning

Begin mei 2014 heeft de gemeente in een bijeenkomst verschillende varianten voor een nieuw ontwerp van het stationsplein en de omgeving met bewoners besproken. Bewoners hebben hier de voorkeur voor de eerste variant uitgesproken. U kunt de resultaten van de bijeenkomst en de presentatie hier nalezen. In september 2016 heeft de gemeente de concept visie voor het stationsplein gepresenteerd. De documenten staan op de website ettenleurdoethetgewoon.nl In het concept plan wordt het gebied rondom het station opnieuw ingericht met extra parkeerplaatsen en fietsstallingen aan de Spoorlaan. De eerste fase zal in 2017 starten.