Hooghuys

Ligging

Op het terrein rond het Hooghuys, dichtbij het Van Bergenplein, wordt waarschijnlijk bijna tweederde van de huidige gebouwen gesloopt. Er komen op het terrein nieuwe woningen en nieuwe woonvormen. GGz Breburg wil de begeleiding van cliënten decentraler oppakken waardoor er in de toekomst minder plaatsen nodig zijn. GGz Breburg is momenteel in gesprek met de gemeente en de Nederlandse Bouw Unie over de invulling van het terrein. De naam van het nieuwbouwplan wordt Van Bergenpark.

Dichtbij deze toekomstige nieuwbouwlocatie liggen diverse winkels, aan het Van Bergenplein. Op loopafstand zijn een supermarkt, drogisterij, bakker, groenteman, viswinkel en nog veel meer winkels te vinden. Het Van Bergenplein is het centrum van het vroegere dorp Leur. Op enige afstand liggen de huisartsenpraktijken De Keen en Nassaulaan. Het centrum van Etten-Leur ligt wat verder weg. Dit geldt ook voor het centraal station. Vanaf de locatie is het mogelijk om met de bus te reizen. De snelweg A58 is gemakkelijk met de auto te bereiken.

Beoogde invulling

Naast woonvormen voor cliënten is het de wens om ook woningbouw voor particulieren op het terrein rond het Hooghuys te realiseren. Voor het realiseren van deze woningen voor particulieren is de Nederlandse Bouw Unie geselecteerd. Zij denken aan een mix van woningtypen in verschillende prijsklassen.

Planning

Momenteel wordt het plan verder uitgewerkt door de Nederlandse Bouw Unie, in samenspraak met omwonenden, de gemeente en GGz Breburg. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van 2019 kan starten.