Haansberg-Oost

Ligging

Haanberg-Oost ligt aan de rand van Etten-Leur, tegen de wijk Sanderbanken aan. Het is een uitbreidingslocatie met een landelijke sfeer die tegelijkertijd dichtbij het centrum ligt. Daarnaast ligt het winkelgebied van Etten-Leur Noord, aan het Van Bergenplein, op fietsafstand.

Aan de Concordialaan is recent een brede school met basisschool D'n Overkant geopend. Dit is de dichtsbijzijnde basisschool. Het treinstation ligt op ruim 10 minuten loopafstand. Met de auto is de snelweg A58 het snelst te bereiken via industrieterrein Vosdonk of met wat langere reisafstand via het centrum.

De Haansberg is een landelijke straat, die grenst aan het buitengebied van Etten-Leur. Aan de Haansberg liggen verschillende woningen en boerderijen. Onlangs is het Mariakapelletje en de entree van de Haansberg opgeknapt door de bewoners. Aan de andere zijde van het gebied ligt de wijk Sanderbanken, een wijk met verschillende woningtypen.

Beoogde invulling

Op de locatie kunnen ongeveer 90 woningen gerealiseerd worden. Het bestemmingsplan is nog niet aangepast voor dit woningbouwplan.

Planning

Vooralsnog heeft de gemeente gepland om woningen op de locatie Haansberg-Oost te realiseren na 2020. Bij voldoende belangstelling kan met de gemeente overlegd worden of het mogelijk is om eerder te starten met woningbouw op deze locatie.