De 4 Heemskinderen

Ligging

De basisschool 'De 4 Heemskinderen' ligt in de wijk Banakkers, aan de Zuidkant van Etten-Leur. Deze basisschool is begin 2017 verhuist naar een nieuwe brede school, op de locatie van de voormalige Heilig Hartkerk aan de Kerkwerve. De oude locatie van de basisschool, gelegen aan de Banakkerstraat, Rodenbachstraat en Felix Timmermansstraat, komt daardoor vrij voor woningbouw.

Direct naast deze toekomstige nieuwbouwlocatie aan de Kerkwerve zijn verschillende winkels zoals een supermarkt, drogist en slijterij te vinden. Maar ook het centrum van Etten-Leur, met nog meer voorzieningen, ligt dichtbij op zo'n 10 minuten loopafstand. Ook ligt er aan de Kerkwerve een centrum voor welzijn en zorg met allerlei zorgvoorzieningen.

Vanaf de locatie is het mogelijk om met de bus te reizen, het treinstation van Etten-Leur ligt op enige afstand. De snelweg A58 is gemakkelijk met de auto te bereiken.

Beoogde invulling

De gemeente denkt aan 13 goedkope koop eengezinswoningen op deze locatie maar de exacte invulling zal pas bepaald worden op het moment dat de bestemming van de locatie gaat wijzigen.

Planning

Begin 2017 is de basisschool 'De 4 Heemskinderen' verhuist naar de nieuwe locatie en is de oude locatie vrij gekomen voor woningbouw. Verder planning en invulling is nog niet bekend.