Etten-Leur

Met tal van voorzieningen en genoeg ruimte om te ontspannen is Etten-Leur een aantrekkelijke woonplaats in het Westen van Noord-Brabant. Ruim 40.000 mensen wonen in Etten of Leur; zoals het nog steeds door veel lokale inwoners wordt genoemd. Ook al zijn de voormalige dorpskernen van Etten en Leur al sinds 1968 aan elkaar gegroeid en zijn ze tot één gemeente Etten-Leur samengevoegd.

Voorzieningen

Door het omleggen van de rijksweg A58 onstond er ruimte om het centrum van Etten-Leur te herontwikkelen. Sinds 2005 is het Winkelhart Etten-Leur opgeleverd. Winkels van diverse ketens en specialiteitenwinkels zijn er gevestigd. Daarnaast heeft Etten-Leur een tweede belangrijke winkellocatie voor Etten-Leur Noord aan het Van Bergenplein. Met de komst van de laatste nieuwbouwlocaties De Keen en Schoemakershoek heeft dit winkelgebied een steeds grotere rol gekregen. Ook op het gebied van cultuur, zorg, sport en onderwijs zijn er voldoende voorzieningen aanwezig.

Bereikbaarheid

Etten-Leur ligt gunstig aan de A58, waardoor de rest van Brabant en de Randstad gemakkelijk te bereiken zijn. Niet alleen met de auto maar ook per trein. Etten-Leur heeft namelijk ook een treinstation en diverse busroutes die door de woonplaats lopen.

Recreëren

In de zomer is het goed toeven in en rondom de Westpolderplas, vlakbij de Jachthaven De Turfvaart. Of bij de speeltuin De Hoge Neer. Voor een lekkere wandeling is het Liesbos, wat net buiten Etten-Leur ligt, een prima locatie. Of een van de andere bossen die in de omgeving, bij Breda, Zundert of Roosendaal te vinden zijn.

Wijken

Etten-Leur bestaat uit 13 wijken.

De toekomstige nieuwbouwlocaties liggen in of aan de rand van deze wijken. Op de onderstaande kaart wordt getoond waar de verschillende nieuwbouwlocaties liggen.